خلاصه کتاب عادت های اتمی
زمان مطالعه 33 دقیقه
کتاب عادت های اتمی در اواخر سال 2018 به چاپ رسید و از آن زمان فروش بالایی داشته است. در این کتاب، نویسنده (جیمز کلییر) نشان میدهد که چگونه عادتهای کوچک روزمره میتوانند اثرات بزرگی در زندگی بگذارند. او همچنین راهکارهایی برای ایجاد عادات جدید و پایبند ماندن به آنها ارائه میکند.
کلییر عنوان کتابش را عادتهای اتمی انتخاب کرده است، زیرا معتقد است عاداتی که مانند اتم کوچک و بنیادین هستند، میتوانند اثراتی عظیم به جای بگذارند.در این مقاله گروه آموزشی “سخن دوست” خلاصه ای از این کتاب ارزشمند را برای شما دوستان به ارمغان آورده است.
با مطالعه این مقاله می آموزید:
-
چرا ساختار ذهن ما با زندگی مدرن سازگار نیست؛
-
چگونه آزمایشی بر روی گربهها به درک علمی از نحوه شکلگیری عادتها کمک کرد؛
-
میان یک صابون جدید و خوشبو و ایجاد عادتهای پایدار چه ارتباطی وجود دارد؟
-
چگونه به کمک عادتهای کوچک تغییری بزرگ در زندگیتان ایجاد کنید
شما چه عادتهایی دارید؟ ممکن است برای پاسخ به این پرسش به اندکی تأمل نیاز داشته باشید، زیرا طبق تعریف، عادت، رفتاری است که بدون فکر و به طور خودکار انجام میدهیم و ممکن است همیشه از عادتهایمان آگاهی نداشته باشیم.هر کسی ممکن است عادتهای مختلفی داشته باشد؛ از نوشیدن قهوه هنگام صبح تا مسواک زدن دندانها قبل از خواب. این عادتهای ما هستند که زندگی روزانهمان را شکل میدهند.
-
عادتهای کوچک، تأثیرات بزرگ

-
عادت چیست؟

- هر عادت، با یک نشانه یا انگیزهای برای عمل شروع میشود.
- مرحله بعدی عادت، اشتیاقی برای تغییر وضعیت است.
- سپس نوبت به پاسخ یا عمل کردن ما میرسد.
- آخرین مرحله و هدف نهایی هر عادت نیز رسیدن به پاداش است.
اما قطعاً همه عادتها خوب نیستند. اکنون که میدانید عادتها چگونه کار میکنند، باید تمرکزتان را بر شکلدهی به عادتهای خوب بگذارید. در ادامه ، درباره ساختن عادتهای مثبت صحبت میکنیم.
-
ساختن عادتهای جدید
- راه اول
یک راه عالی برای ایجاد تغییر در عادتها، تغییر محرکهاست. برای این کار میتوانید محیط زندگی و آنچه در اطرافتان قرار دارد را تغییر دهید تا مشوق عادتهای بهتری باشد.
به مثالی در این رابطه توجه کنید:
آن ثورندایک (Anne Thornedike) پزشکی است که در یکی از بیمارستانهای بوستون (Boston) کار میکند. روزی ایدهای عجیب به ذهنش رسید. او تصمیم گرفت عادتهای غذایی کارکنان،بهبود ببخشد، او میخواست این کار را بدون آنکه آنها خودشان آگاهانه تصمیم به این کار بگیرند، انجام دهد. برای این کار، او و همکارانش تصمیم گفتند تغییراتی در بیمارستان ایجاد کنند.
- راه دوم
راه دیگر برای ایجاد عادات مثبت، استفاده از اهداف اجرا است. اغلب ما، اهدافمان را به وضوح بیان نمیکنیم. مثلاً میگوییم: «میخواهم تغذیه بهتری داشته باشم.» و امیدواریم به سادگی چنین هدفی محقق شود.

-
پاداش، انگیزه پایبندی به عادتهای جدید
در سال 1954، دو عصبشناس به نامهای جیمز اُلدز (James Olds) و پیتر میلنر (Peter Milner) روی موشها، آزمایشی برای شناخت عصبشناسی تمایل و اشتیاق انجام دادند. آنها به کمک چند الکترود، از ترشح هورمون دوپامین در بدن موشها جلوگیری کردند. در نتیجه این کار، موشها میل به زندگیشان را از دست دادند. آنها هیچ میلی به خوردن، نوشیدن، تولید مثل یا انجام هیچ کار دیگری نداشتند. چند روز بعد، آنها از تشنگی مردند. موشها بدون ترشح هورمون دوپامین هیچ میلی به زندگی نداشتند.

-
آسانسازی عادتها

جِیمز کلییِر (James Clear) نویسنده این کتاب، هیچوقت حوصله فرستادن کارتهای تبریک، تسلیت و غیره را ندارد. اما همسرش همیشه در مناسبتهای مختلف برای دوستان و آشنایانشان کارت میفرستد. رمز موفقیت او این است که او از قبل، کارتهای مختلفی را تهیه کرده، آنها را بر حسب مناسبت مرتب کرده و در جعبهای نگهداری میکند. بنابراین، همیشه در زمان مناسب، کارت مناسب هر رویداد را بدون زحمت خاصی میفرستد.
-
عادت های لذت بخش
در دهه 90 میلادی، استفن لوبی (Stephen Luby) که محقق حوزه سلامت عمومی بود، به شهر کراچی (Karachi) در پاکستان رفت. در آن زمان وضع بهداشت و سلامت مردم کراچی اسفبار بود. لوبی میدانست که شستن دستها و رعایت موارد ابتدایی بهداشت برای کاهش بیماری میان مردم ضروری است. خود مردم کراچی نیز از این واقعیت مطلع بودند، اما به شستن دستها و رعایت بهداشت عادت نداشتند. با اینکه آنها مواد شوینده در اختیار داشتند، از آن استفاده نمیکردند و بسیاری از مواقع تنها چند ثانیه دستانشان را زیر آب میگرفتند.

به یاد داشته باشید که هر چقدر هم که عادتی لذتبخش باشد، باز هم ممکن است نتوانید به آن پایبند باشید. برای اطمینان از حفظ عادات خوبتان نیاز به چارچوبی دارید که در ادامه، آن را شرح میدهیم.
-
چارچوبی برای پایبندی به عادتها

-
سخن پایانی
- برای ایجاد عادتهای جدید، از عادتهای کنونیتان کمک بگیرید.
اگر میخواهید عادت جدیدی در زندگیتان ایجاد کنید، آن را بلافاصله بعد از یکی از عادتهای کنونیتان انجام دهید. برای مثال، فرض کنید میخواهید مراقبه کنید، اما نمیتوانید زمان مناسبی برای آن پیدا کنید. به کارهایی که هر روز بدون زحمت انجام میدهید فکر کنید، کارهایی نظیر نوشیدن قهوه در صبح. میتوانید بلافاصله بعد از آنکه قهوهتان را نوشیدید، به مراقبه بپردازید. بدین ترتیب، به کدام یک عادت کنونی، میتوانید عادت جدیدی را به برنامه روزانهتان اضافه کنید.
منبع: www.bookapo.com
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلاصه کتاب روانشناسی عزت نفس
خلاصه کتاب چهارمیثاق
خلاصه کتاب نیمه تاریک وجود
خلاصه کتاب هنر خوب زندگی کردن
خلاصه کتاب هفت عادت مردمان موثر
خلاصه کتاب آیین دوست یابی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود
کارم رو راه انداخت
ممنونم ازتون